Boek met korting
Hotel de Rozenstruik
Discount slider image

Boek met korting

De laagste prijs voor het hotel indien u boekt via ideal!!

Ontvang 5% korting op uw kamer in onze B&B, wanneer u direct online boekt.

 

Onze website Andere boekingssites
Gratis ontbijt
Gratis parkeren
Betaal met iDeal voor de laagste prijs
Reserveringskosten
  1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Whisky Reizen

De eerste Nederlandse whiskyreis
Distilleren in Nederland; van moutwijn tot whisky

Sinds de Corona uitbraak en de belemmeringen rondom het reizen naar het buitenland, is Travel4Reasons met een alternatief gekomen in Nederland: de eerste Nederlandse whiskyreis. Eigenaar Marc Tolsma vertelt hoe hij deze reis tot stand is gekomen.

Waarom een Nederlandse whiskyreis?
Travel4Reasons biedt al ruim vijftien jaar themareizen naar Groot-Brittannië en Ierland aan, met whiskyreizen als een van de populairdere reizen. Door de coronacrisis zag eigenaar Marc Tolsma zijn omzet volledig verdampen. Het dwong hem om na te denken over zijn aanbod. ‘Reizen naar Groot-Brittannië viel stil in de periode van Corona. Daarom besloot ik het dichter bij huis te zoeken. Tot mijn verbazing bestond een whiskyreis in Nederland tot nu toe nog niet. En dat terwijl er schitterende distilleerderijen in prachtige omgevingen te vinden zijn.’

Sculte in Twente *
In Twente vind je distilleerderij Sculte in Ootmarsum en distilleerderij Kalkwijck in Vroomshoop. Bij Sculte streven ze naar de ‘perfecte’ Twentse whisky. Hun whisky rijpt op Twents eikenhout en wordt heel zorgvuldig uitgekozen door eigenaar Gerard Velthuis en meesterdistillateur Roy Kroeze. Samen met zijn dochter Evelien runt Gerard een schitterend familiebedrijf dat al diverse prijzen won met hun mooie whisky.

Waar kan ik de arrangementen vinden?
Schiedam, Arcen, Zelhem, Vroomshoop en Ootmarsum zijn karakteristieke plaatsen in schitterende omgevingen. Je kunt een 4-daags arrangement boeken, bestaande uit drie overnachtingen inclusief ontbijt, rondleidingen inclusief proeverij en een ‘whisky pairing diner’ ter afsluiting op de laatste avond. In alle plaatsen werken we samen met enthousiaste hoteliers en B&B-hosts.
Voor de echte liefhebbers is het mogelijk om in acht dagen drie verschillende regio’s te combineren. Hierbij is Schiedam het startpunt, daarna heb je de keuze tussen Arcen en Zelhem en Ootmarsum en Vroomshoop zijn het eindpunt. Ook kun je de trips in ‘passe-partout’-vorm boeken. Dit betekent dat je drie aparte momenten kiest om de drie bestemmingen aan te doen. Op deze manier kun je de bestemmingen aan doen zonder vakantiedagen op te nemen en heb je zelfs de flexibiliteit om iedere bestemming met een ander gezelschap te bezoeken.’

 

Meer info